Deftinge - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 3 maart 2013, grasrijk maar hobbelig terrein in Schendelbeke
Na maar liefst 8 weken dolle winterpret en dito afgelastingen werd er eindelijk nog eens gevoetbald op zondagvoormiddag. Tegenstander van dienst was de kampioen van vorig seizoen: Deftinge. Een klein ommetje bracht ons uiteindelijk toch bij het juiste terrein waar we met zijn vijftienen present gaven. Dan moest wel nog beslist worden wie in de goal ging staan en Bram Y werd uiteindelijk verkozen tot Chinese vrijwilliger. Nog rap even een paar keeperwanten vragen aan de tegenstander, en ondertussen ook eens vriendelijk aangeven dat zij ons deel van de feuille mochten invullen, en we konden van start. Na nog geen 2 minuten kwamen we wel heel goed weg, maar de thuisaanvaller besloot recht op Bram Y. Daarna kon KVVVA de bovenhand nemen en uiteindelijk resulteerde dat ook in de verdiende 0-1. Een corner werd aan de eerste paal door Remie binnengebuffeld via de onderkant van de lat. Het had eigenlijk nog 0-2 kunnen en misschien zelfs moeten staan voor de rust, maar na een mooie solo besloot Bram B net naast.
Net na de rust een fameuze dip voor KVVVA. De vooraf bejubelde sterke bank werd tegen alle afspraken in niet direct aangesproken en Deftinge toonde zich fysiek iets sterker. Op een vrije trap werd het dan ook 1-1. Op een zeldzame tegenstoot wist Kenneth wel nog met een harde trap met de linker KVVVA weer op voorsprong te brengen, 1-2, maar luttele seconden later stond het alweer gelijk, 2-2. De wedstrijd kon dan een beetje alle kanten op. Een vrije trap van KVVVA spatte uiteen op de lat en Kenneth miste jammer genoeg de rebound. Na wat tumult op een stilstaande fase kon Fritsjof dan wel scoren maar de scheids zag een vermeende fout op de keeper. Het drama voltrok zich helemaal wanneer op de tegenaanval Deftinge de 3-2 kon scoren. KVVVA probeerde nog maar op de counter wist de thuisploeg er 4-2 van te maken. In de slotminuten kon Jan nog milderen tot 4-3 maar verder dan dat kwam KVVVA niet meer. Een gelijkspel ware een juistere uitslag geweest van een te smaken pot zondagvoormiddagvoetbal, maar eens je in de hoek zit waar de klappen vallen, valt ook het geluk dikwijls niet mee. Volgende week opnieuw een lastige tegenstander, uit bij Boekel.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Bram Y, Jan, Wim, Thomas, Tim J, Tim DV, Kenneth, Ergys, Brecht, Bram B, Remie, Kris, Bruno, Fritsjof en Bert
Doelpunten voor KVVVA: Remie, Kenneth, Jan
Geel KVVVA: Brecht