Deftinge - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 4 september 2011, ongebokelde gras/klavermat te Schendelbeke
Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen mochten we direct de nummer 3 van vorig seizoen bekampen. Met een spiksplinternieuwe doelman (Arne V) en een oudgediende (Hein) konden we toch een redelijk deftige ploeg op het wedstrijdblad zetten. Jammer genoeg begon de wedstrijd licht dramatisch want al na 5 minuten ging een Deftinge-speler wel iets te gemakkelijk door de KVVVA-defensie en stond het direct 1-0. Veel andere kansen wist Deftinge niet echt bij elkaar te voetballen en het was eigenlijk KVVVA dat de gelijkmaker verdiende, maar Fritsjof vond de keeper op zijn weg en schoten van Brecht en Remie (tot driemaal toe) werden niet gekadreerd, waardoor 1-0 ook de stand bij de rust was.
De tweede helft hetzelfde spelbeeld, KVVVA iets meer aan de bal, maar die verdween niet in doel. Een goede actie over links via Brecht en Arne werd door Fritsjof aan de tweede paal niet voorbij de doelman gewerkt en niet veel later stond het op de counter ineens 2-0. KVVVA lukte vervolgens bijna direct de aansluitingstreffer, maar wel eentje met een fameuze strik rond. Bram Y kon de bal vanop links voorbrengen van aan de cornervlag en de thuisdoelman werkte de bal (op aandringen van Kenneth) in eigen doel, 2-1. Opnieuw hoop in de Ardense rangen, maar enkele foutjes achterin later werd het pijnlijk 3-1 en 4-1. KVVVA wou nog wel, maar het kalf leek al een beetje verdronken. Op vrije trap waren we nog het meest gevaarlijk. Kenneth had een doelpunt verdiend maar zijn pegel spatte uiteen op de dwarsligger. Na een vrije trap van Remie was het wel prijs, de thuisgoalie kon de bal niet goed verwerken en Fritsjof ramde de bal (en bijna ook de doelman) tegen de netten, 4-2. Dat was slechts een doekje voor het bloeden, want ook Deftinge wist nog eens te scoren waardoor de finale uitslag 5-2 werd. Volgende week hopelijk meer geluk tegen de onbekende tegenstander Erembodegem.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Kevin, Kris, Brecht, Arne C, Hein, Jan, Kenneth, Remie, Bram Y, Fritsjof, Jeremy en Wim
Doelpunten voor KVVVA: own-goal, Fritsjof
Geel KVVVA: Kevin