Deftinge - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 30 november 2008, "place of horror" Deftinge
Na een weekje verplichte rust door de sneeuwval moest KVVVA Deftinge partij geven. Met een pak schrik voor de molshopen (remember vorig jaar) zagen we direct bij aankomst, na opnieuw de toeristische route naar Deftinge te hebben gevolgd, dat we op het schoon eerste plein mochten spelen. Enkele verschuivingen in de opstelling van KVVVA bleken direct te renderen, met tik-tak-voetbal werd Deftinge in de eerste helft overklast. Kenneth voelde zich in zijn nopjes en stelde enkele malen de thuisdoelman op de proef, maar oorspronkelijk met weinig resultaat. Tot hij halverwege de eerste helft zwaar uithaalde, 0-1 voor KVVVA. Niet veel later werd Kenneth opnieuw aangespeeld, hij maakte zichzelf goed vrij en trapte de 0-2 in de verste hoek binnen. Tim dacht toen dat het tijd was dat ook eens iemand anders iets schitterends deed zodat Kenneth niet met alle lof zou gaan lopen en na een goede individuele actie van achteruit trapte hij de bal zowaar nog beter op doel, 0-3 ruststand. Nog even meegeven dat de thuisdoelman inmiddels al niet meer voor de volle 100% stond te keepen na een licht contact.
De tweede helft werden er direct 2 vervangingen doorgevoerd, een gemotiveerde Bart en een geprikkelde Fritsjof kwamen in het veld voor 2 sterkhouders uit de eerste helft, Tim na zijn mooi doelpunt en Mathieu na een assist (hij komt weer op dreef na een lange blessure) werden gespaard voor de topper volgende week tegen Schendelbeke. Beide invallers waren overtuigd het ongelijk van de coach te bewijzen. Al snel betrok Lowie Fritsjof in een actie op links en de bakkerszoon uit Gent rondde zelf zijn actie mooi af, al ging de keeper niet echt vrijuit, toch de eerste treffer voor Lowie. Het spel van KVVVA slabakte dan even maar de forfaitcijfers kwamen er wel, opnieuw was het Fritsjof die Kenneth de bal meegaf, die leek eerst even te ver maar de doelman blunderde en Kenneth kopte simpel zijn derde van de match binnen. Direct het signaal voor de doelman dat het over was en hij werd dan ook vervangen door een veldspeler. Fritsjof had tot dan nog steeds zijn doelpuntje niet kunnen meepikken en was erop gebrand hier verandering in te brengen. Enkele minuten voor tijd pikte hij een hoge bal vanop de zijkant perfect mee met de schouder waardoor zijn rechtstreekse tegenstander direct in de wind stond. Op weg naar de 0-6 kwam hij ineens de stand-in-doelman van Deftinge tegen. Een ontegensprekelijke penalty zou je zo direct denken, maar het geluid van de KRAK die de botsing veroorzaakte oversteeg ruimschoots een eventueel fluitsignaal. Brancard en ambulance dienden er aan te pas te komen om de supersub van KVVVA doelpuntenloos van het terrein te dragen. Het bleef dus
0-5, een mooie en verdiende overwinning voor KVVVA, maar dat vergaat in het niets bij de Luc Nilis-achtige blessure die werd opgelopen door één van de smaakmakers van de afgelopen weken. Een lange revalidatie zal Fritsjof te wachten staan en het is maar de vraag of we hier niet zullen moeten spreken over vergane glorie...

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Kris VN, Brecht, Jonas, Tim, Jan, Remie, Lowie, Niels, Kenneth, Mathieu, Fritsjof en Bart
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth (3x), Tim, Lowie
Geel KVVVA: Remie