KVVVA - Deftinge

Verslag

Zondagvoormiddag 28 oktober 2012, Tenhoutte
Na een nieuwe nederlaag tegen Moerbeke mochten we deze zondagvoormiddag de kampioen van vorig seizoen, Deftinge, ontvangen. We begonnen goed en al snel krijgt Bert een reuzekans, maar hij drukt iets te laat af. Deftinge komt dan iets beter in de wedstrijd en moest misschien wel een penalty krijgen, maar dan al laat de leidsman, de heer Peter De Ruyver, merken dat hij enkele speciale eigen interpretaties heeft van het voetbalreglement. Een beetje later opnieuw de bezoekers die dicht bij de openingstreffer komen. Een Deftingenaar trapt naar doel, maar een medespeler houdt de bal zelf van de lijn, dit is duidelijk direct buitenspel, maar de verwarde referee laat doorspelen en fluit op de scrimmage erop een buitenspel dat er nooit een is. Na een eerste helft vol verwarringen uiteindelijk rusten bij 0-0.
Na de rust komt KVVVA het best uit de kleedkamers. Een hele sterke periode levert uiteindelijk ook een voorsprong op. Met een mooie bal van Ergys die net over de verdediging valt wordt Boem Boem Bertje alleen voor doel gezet. Een enig mooie controle en dito trap net onder de daklat zorgt voor een beauty van een 1-0. Nog voor het uur is het opnieuw prijs. Met een schot-lob doet Jan opnieuw de netten trillen en Deftinge weet even niet van welk hout pijlen te maken. KVVVA lijkt de controle over de wedstrijd te houden en na zes weken zonder overwinning eindelijk nog eens de driepunter in de wacht te slepen. Maar Deftinge komt echter terug in de wedstrijd na een penalty die wordt gefloten na een ongelukkig contact met de vingers door Kenneth. De weeral statische opstelling van de scheidsrechter zorgt ervoor dat deze fase nooit door hem beoordeeld kon worden, maar op gevoel blaast hij wel een penalty, die ook wordt omgezet en zo 2-1. Deftinge blijft op zoek naar de gelijkmaker, maar KVVVA komt er nog één keer gevat uit, de bal van ergys gaat jammer genoeg rakelings voorlangs. Deftinge blijft de druk verder verhogen en op een zoveelste corner en veel geduw en getrek kunnen ze scoren. Duidelijke fout, maar de arbiter gebaart opnieuw van krommen haas en laat het maar weer gebeuren, 2-2. Op basis van de hele partij een verdiend punt voor Deftinge, maar zonder de hulp van de man in het zwart waren ze altijd de boot in gegaan.
Die man in het zwart diende na de wedstrijd zichzelf nog eens te profileren als de meest dwaze, onnozele miskleun van de voormiddag. Een klein verwijt aan zijn adres (zelfs nog niet in zijn richting) kostte Fritsjof zijn eerste rode kaart ooit in zijn carrière. Van uitlokking gesproken! Na de partij diende dezelfde debiel in de kantine nog eens op zijn eigenste arrogante manier en na zijn zoveelste pint zijn stoere verhaal van zijn gegeven rode karton te herhalen. we dachten dat we het ooit hadden gehad met ene Bruno Asselman, maar deze Peter De Ruyver komt sterk in de buurt wat betreft het grote bewijs dat we in het Belgische voetbal moeten schremen achter arbiters en dat iedere van zichzelf denkende kloot die thuis niets te zeggen heeft en halvelings op een fluitje kan blazen zonder veel boe of ba arbiter mag spelen en iedere zondag minimum 22 mensen die gemotiveerd zijn om eens op hun gemak te sporten, toch hun voormiddag grauwlijk kan verknallen!
Het enige positieve aan de voormiddag is dat dit welverdiende punt ons toch weghaalt van de laatste plaats. Hopelijk schuiven we volgende week nog wat meer op na de wedstrijd tegen Ophasselt. Voor het eerst sinds lang mogen we dan nog eens tegen een ploeg spelen die achter ons staat in het klassement!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Kenneth, Fritsjof, Tim J, Bram B, Ergys, Bert, Remie, Kris, Jan en Wim
Doelpunten voor KVVVA: Bert, Jan
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: Fritsjof

[terug naar overzicht verslagen]