KVVVA - Deftinge

Verslag

Zondagvoormiddag 19 februari 2012, modderig Tenhoutte
Na 2 weken pure winterellende kon er eindelijk nog eens gevoetbald worden. Ideale omstandigheden waren het echter niet om de wedstrijd tegen leider Deftinge aan te vatten. De ene kant van het terrein lag er enorm zwaar bij en rollen deed de bal slechts in zeer beperkte mate. Jammer genoeg was het ook die kant naar waar de eerste helft diende gespeeld te worden. Bram B ondervond al snel de voor- en nadelen. Een terugspeelbal bleef hangen in de modder waarna Bram B moederziel alleen voor de keeper kwam. Het was echter zo moeilijk trappen dat de voorsprong uitbleef. Niet veel later was het opnieuw Bram B die in de aanval trok. Hij omspeelde de keeper, maar moest zodanig ver uitwijken dat hij de bal enkel maar nog kon voorbrengen, jammer genoeg was er niemand goed gevolgd om binnen te schuiven. KVVVA hield de bezoekende leider vrij goed onder de knoet, maar op een eenzame tegenprik diende gelegenheidsdoelman Kev toch de bal uit zijn netten te halen. Vanop rechts werd de bal voorgebracht, Kevin kwam er nog lichtjes aan waarna een bezoekende spits de score kon openen. Deftinge kwam halverwege de tweede helft zelfs op 0-2 toen iets te laks verdedigen aan de basis lag van een aanval over opnieuw rechts, die uiteindelijk wel mooi en uit een scherpe hoek werd afgewerkt. KVVVA probeerde opnieuw tegen te prikken, maar op een derde deftige Deftingse aanval trok Tsjoene aan de noodrem. Terechte penalty die simpel werd omgezet waarna het rusten was bij fel overdreven 0-3 cijfers.
Na de rust mocht KVVVA richting de iets betere kant van het terrein spelen en dat bleek al snel een verademing. Deftinge wist precies niet goed meer van welk hout pijlen te maken, en na een mooi uitgelokte penalty van Bert trapte Kenneth van op de stip perfect paal binnen, 1-3. Deftinge leek dan helemaal niet meer te weten van welke parochie ze waren en een kwartier voor het einde leverde dat ook de verdiende aansluitingstreffer op. Niels zwiepte de bal mooi voor doel waarna Kenneth strak binnenkopte, 2-3. Deftinge bleef maar verder achteruit gaan en het was al een half mirakel toen ze over de middenlijn geraakten. Van 10 minuten voor het einde probeerden ze dan ook al het hoofd van de jonge scheidsrechter gek te maken om af te fluiten, maar die liet terecht de wedstrijd uitspelen. De Deftingse bank verkrampte, naast de spelers op het veld, bijna ook helemaal toen Remie op een zoveelste corner de oververdiende gelijkmaker leek binnen te koppen. Een ultieme reflex van de bezoekende doelman zorgde er echter voor dat Deftinge met de gevleide zege opnieuw huiswaarts kon trekken. Het gezegde luidt dat je geluk soms ook afdwingt. In het geval van Deftinge zal het gezegde luiden dat je met de nodige sjans ook kampioen speelt! Als één van de sportiefste tegenstanders is het ze ook wel gegund. Mochten ze tegen volgend seizoen nog een uitgebreidere reeks ongeslagen wedstrijden hebben, dan doen we graag nog eens een poging om die te onderbreken!
Hoe de toekomstige kampioen de wedstrijd beleefde en zag, kan u via deze link bekijken.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Kevin, Jeroen, Tim J, Brecht, Arne C, Fritsjof, Tim DV, Jan, Kenneth, Bram B, Remie, Niels, Bram Y en Bert
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth (2x)
Geel KVVVA: Jeroen, Remie, Tim DV