KVVVA B - Deftinge

Verslag

Zondagvoormiddag 25 oktober 2009, Tenhoutte
Na een erbarmelijke 1 op 12 ging KVVVA B de wei in op deze zondagmorgen met de gedachte om aan de traditionele zwarte oktobermaand toch nog een positief einde te breien. Een kwartier later dan normaal gestart (onze sympathieke arbiter had hem overslapen, maar gelukkig verwittigd) bleek Deftinge echter niet het lammetje dat we gedacht hadden even te slachten. Nog geen drie minuten ver en de 0-1 preek al op het bord. Een Deftingenaar kreeg veel te veel ruimte, mocht nog een volle halve minuut treuzelen met de bal en dan nog uiteindelijk scoren. Een droomstart voor de bezoekers die vanaf dan hun favoriete spelletje konden spelen: één diepe man en voor de rest met een hele ploeg loerend op de counter. KVVVA B leek zich in eerste instantie snel te herstellen van deze opdomper met kleine kansjes voor Jan (schot op doel), Remie (schot naast doel) en Kenneth die na een schitterende actie van achteruit van een uit een verre ziekenboeg heropgeviste Bauters slechts een corner kon afdwingen. Maar dan opnieuw Deftinge rond het kwartier, op een snelle tegenprik kon Alessandro (opnieuw depannerende goalie) ons gelukkig tot tweemaal toe rechthouden. Nog vijf minuten later was het echter andere koek, meters buitenspel mocht een Deftingenaar aanleggen voor de 0-2. Een domper voor de thuisploeg en dat diende even op elkaar uitgewerkt te worden. Gelukkig konden we snel weer de voeten laten spreken in plaats van de tongen en na een mooie actie van Kenneth miste Arne op een haar na (onbegrijpelijk eigenlijk) de aansluitingstreffer. Rusten dus bij een 0-2 achterstand.
Tijdens de rust werd er eens deftig gebabbeld en de coach (met een schorsingsdag niet speelgerechtigd) greep in. Twee wissels bij de rust maar veel leverde dat in eerste instantie niet op. Deftinge leek de doodbloedende wedstrijd onder controle te kunnen houden maar dan, halverwege de tweede helft, was het moment rijp voor de panini-vrienden vooraan in de spits om even hun kunnen te tonen. Ongetwijfeld de vriendschapsband gesterkt met de nieuwste uitgave deze week van Football 2010 stuurde Fritsjof op het juiste moment Kenneth het straatje in, beheerste afwerking en 1-2. De Deftingenaren hadden onterecht buitenspel gezien en dat leverde enkele rake woorden op tegenover de scheids. Het enige gevolg was dat ze vijf minuten later een rode kaart (2 maal geel) en een speler minder rijk waren. Dat luidde een waar slotoffensief in van KVVVA B met verschillende kansen. Wim zag in eerste instantie zijn schot nog in hoekschop getikt door een sterk keepende bezoekende goalie, maar even later diende die zich toch om te draaien. Na een actie die begon bij Jan over rechts ging het via Fritsjof tot bij Dekselse Niels die prachtig uithaalde, verdiend 2-2. KVVVA B leek dan nog even aanspraak te gaan maken op de verdiende zege na een tweede helft waarin Deftinge er nooit meer aan te pas kwam, maar tot de winning-goal kwam het niet meer. Oktober wordt dus toch niet puntenloos afgesloten, maar na een wekenlange reeks van puntenverlies dienen de ambities zwaar te worden bijgesteld. Het is nu al uitkijken naar af en toe eens een uitschieter halen tegen de toppers in de tweede ronde en tot dan de nodige puntjes te sprokkelen tegen de mindere goden. Hopelijk wordt ons binnenkort die titel ook niet toegedicht!

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Alessandro, Niels, Thomas, Kris VN, Arne, Wim, Kenneth, Bram, Jan, Remie, Kris B, Bart, Fritsjof en Jasper
Doelpunten voor KVVVA B: Kenneth, Niels
Geel KVVVA B: /
Rood KVVVA B: /

[terug naar overzicht verslagen]