Bonanza - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 11 november 2007, terrein Bonanza
Op de dag waarop we normaal Wapenstilstand herdenken werden in tegenstelling daarvan de wapens getrokken op deze zondagvoormiddag ergens in het verre Lierde. Het terrein kon alvast doorgaan voor een slagveld. Het eerste terrein van de tegenstander lag er nochtans als een biljart bij, maar wij werden verplicht op de akker ernaast, welke ze het B-terrein noemen, te spelen. Vanzelfsprekend was dit voor een technisch onderlegde ploeg als de onze niet simpel. Toch haalde KVVVA A gedurende de volledige eerste helft een deftig niveau. Het was echter de tegenstander die bij de eerste maal dat ze de middellijn overschreden de netten deden trillen, 1-0. Allesbehalve aangeslagen bleef KVVVA A op zijn elan verder gaan en maakte al gauw gelijk via Kenneth, 1-1. De thuisploeg reageerde gevat en bij de tweede maal dat ze een deftige actie konden opzetten maakten ze prompt de 2-1. Ook bij hun derde beweging, wat we respectvol gewijs maar opnieuw een actie zullen noemen, was het opnieuw raak waardoor KVVVA A tegen een veel te zware onderdiende 3-1 achterstand aankeek. Net voor rust gebeurden nog twee prangende feiten. Eerst liep Bart op zijn volledig eigenwijze bizarre manier een volledig onnodige blessure op waardoor hij de strijd diende te staken. Vervolgens prikte Tim, op voorzet van Kenneth, nog net voor rust de aansluitingstreffer tegen de netten waardoor we gingen rusten met een 3-2 achterstand.
Vol goede moed verschenen de strijdkrachten van coach Brecht, die ondertussen zelf tussen de lijnen post was komen vatten, de tweede helft aan. Er waren nog enkele kleine kansjes in het begin van die tweede periode op de 3-3 maar jammer genoeg viel het doelpunt alweer aan de overkant. Door de staat van het terrein kwam een terugspeelbal niet tot bij Hendrik en die moest, als een volleerd onder-de-grond-stopper, noodgedwongen aan de handrem trekken, waardoor de Bonanza-speler in kwestie nauw kennis maakte met de akker van zijn eigen club. Gelukkig hield de arbiter (een jeugdvriend van Jan, of toch op zijn minst een jeugdige kennis) het bij geel. De penalty was echter niet te stoppen en de 4-2 stond op het bord. Bij Ardennen was het kalf verdronken en het was Brecht, de coach in hoogsteigen persoon, die met nog een mirakuleuze redding op de lijn zijn doelman bijstond. Toch kon Bonanza nog eenmaal scoren waardoor de eindstand werd vastgelegd op 5-2. Toch 1 positieve noot bij KVVVA A, het wederoptreden van Remie na een wekenlange afwezigheid.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Jonah, Niels, Bram, Wim, Kris VN, Jan, Jonas, Kenneth, Tim, Bart, Fritsjof, Remie, Kevin en Brecht
Doelpunten voor KVVVA A: Kenneth, Tim
Geel KVVVA A: Hendrik