Boekel - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 1 november 2009, terrein WIK Boekel
"Hoop doet leven" zong Will Tura in een ver verleden en hoop hadden we voor deze altijd kwaaie (vooral dan wat betreft den derde helft) verplaatsing naar onze vrienden van Boekel. De Kev, puntenpakker in doel van de eerste weken, stond eindelijk weer eens in de goal (wegens een vrijgeleide van de mama), de traditionele zwarte oktobermaand was net achter de rug en Wim was er op gebrand om net als alle jaren 2 goals te maken in Boekel. En het begon ook goed voor KVVVA B, de eerste 20 minuten van de partij werd Boekel werkelijk overklast. Het systeem van de coach (dé 4-3-3) leek Boekel alle kanten van het terrein te laten zien. Zeker met de nodige snelheid vooraan van Bram Y die een constante dreiging bleek voor de tegenstanders. De kansen stapelden zich dan ook op voor KVVVA B. Kenneth miste in eerste instantie nog een reuzekans, maar even later was het Remie die een afgeblokt schot van Brecht op Bram Y in een tijd op de linker nam. Kurkdroog over de keeper binnen en op dat moment verdiend 0-1. Maar dan schoot Boekel ineens wakker en waren het zij die de wedstrijd naar zich toe trokken. Verschillende kleine kansjes leidden uiteindelijk ook tot de verdiende gelijkmaker. Al dan niet in buitenspel ging een thuisaanvaller op de linkerflank aan de haal en via de vingertoppen van Kev en de paal ging de bal binnen. KVVVA B leek dan nog even tegen te spartelen tegen het offensief van de thuisploeg, maar het doelpunt van Kenneth werd terecht afgekeurd na voorafgaand handspel van Jan. Met een redelijk juiste score kon er dan even later worden gerust.
De tweede helft ging Boekel door op zijn elan van net voor de rust, KVVVA B jammer genoeg ook. De thuisploeg trok volledig het laken naar zich toe en dat resulteerde in tal van kansen. KVVVA B zat het ook niet mee: hier en daar op het verkeerde moment balverlies, overal een half voetje te laat of een bal die net even de verkeerde kant opsprong. Het doelpunt van de thuisploeg kon dan ook niet uitblijven en na opnieuw balverlies aan onze rechterkant ging een thuisspeler langs de doellijn voorbij iedereen waarna de bal in het mandje werd gelegd, 2-1. KVVVA B was op dat moment maar een schim meer van de ploeg die het de eerste twintig minuten was en kon nog nauwelijks dreigen. Het kwam zelfs op enkele momenten nog goed weg, onder andere bij een lel op de paal van een Boekelnaar en ook toen Niels slechts geel kreeg wanneer hij even aan de noodrem trok. Ook Kev had nog enkele parades in huis waardoor we achteraf konden spreken van een nipt verlies, maar dat had eigenlijk veel groter kunnen zijn mocht het afwerkingspercentage van Boekel een stukje hoger hebben gelegen. Boekel pakte dus verdiend de punten waardoor we geen stap verder komen in het klassement. We staan nu ongeveer de eerste van de mindere goden met ploegen als Zandbergen en Overboelare (tegenstander van volgende week) net onder ons. Zelfs winst volgende week brengt ons niet hoger dan een elfde plaats. We zitten dus in de hoek waar de klappen vallen, maar misschien is er toch nog hoop. Twee jaar geleden hadden we achter de heenronde ook slechts 10 punten uit 10 matchen (nu zelfs nog eentje meer) en verloren we dat seizoen uiteindelijk nog 1 keer tegen de latere kampioen. Of zoals Will Tura het ooit zong: "Hoop doet leven"!

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Brecht, Niels, Kris VN, Arne, Bram B, Wim, Kenneth, Jan, Remie, Bram Y, Fritsjof en Lowie
Doelpunten voor KVVVA B: Remie
Geel KVVVA B: Jan, Arne, Niels