KVVVA - Boekel

Verslag

Zondagvoormiddag 30 september 2012, Tenhoutte
Opnieuw een pak last-minute afzeggingen en katten die werden gestuurd zorgde ervoor dat we met zijn twaalven deze wedstrijd tegen Boekel konden aanvatten. Boekel, net als ons op de laatste plaats met 3 punten maar wel slechts 2 matchen gespeeld (een verlies op Bevere en een stuntzege tegen titelkandidaat Munkzwalm) diende zich echter aan als een lastige klant. Al snel werd duidelijk dat ze niet gekomen waren om gewoon even mee te doen. Na amper 3 minuten hadden ze al tweemaal de weg richting netten gevonden en zo een vroege 0-2 achterstand voor KVVVA. Gelukkig bleef KVVVA niet direct bij de pakken zitten, en al snel zorgde Remie, na een vrije trap die werd verlengd, met een kopbal aan de tweede paal voor de aansluitingstreffer. KVVVA leek helemaal weer in de match te komen met nog enkele kansen, maar op een afgeweken schot, dat Arne net kon keren mocht een Boekelnaar, duidelijk in buitenspel, toch de 1-3 maken. Een handvol minuten later kon KVVVA gelukkig alweer tegenscoren. Opnieuw een vrije trap van Tim J lag aan de basis, Kenneth kon aan de tweede paal met de kop voor doel brengen en daar rondde Ergys ook met het hoofd simpel af, 2-3. Bert wist nog voor rust zelfs de bordjes weer in evenwicht te brengen. Een voorzet van aan de linkerkant werd perfect door Boem Boem Bertje met de linker in doel getrapt. Enige noemenswaardige wapenfeit verder voor rust was een correcte tackle van Brecht waarbij hij hem toch wel fel bezeerde aan de schouder.
Een hoop verpleegsters in de kleedkamer en nog veel meer tape later zorgde ervoor dat Brecht toch nog aan de tweede helft kon starten. Dat was ook nodig aangezien Wim ruim op tijd moest zijn om Brugge bijna in de vernieling te zien gespeeld worden in het Ottenstadion en we dus met de krappe elf verder de tweede helft dienden aan te vatten. Die was nog maar net bezig als Tim DV geblesseerd het veld moest verlaten. KVVVA dus aangewezen op zijn tienen, en dan wilde de scheids ook nog eens niet mee. Een tussenkomst van Remie werd door hem totaal onterecht als foutief beschouwd en de bal ging op de stip. De Boekelnaar met nummer 10 knalde gelukkig dom naast. KVVVA loerde met een mannetje minder op de counter en halverwege de tweede helft leek die strategie te lonen. Nadat Brecht eerst nog net niet kon scoren nadat hij rapper op de bal was dan de bezoekende keeper, kon hij even later wel KVVVA op voorsprong trappen. De assist kwam van rechts waarna Brecht beheerst de 4-3 op het bord bracht. KVVVA wou deze voorsprong zeker behouden en zakte (noodgedwongen) iets meer achteruit. Boekel kwam meer en meer aandringen, maar profileerde zich vooral als een bende lomperikken die constant liepen te zagen maar ondertussen zelf meermaals de tikken uitdeelden. Vooral de nummers 8 en 10 etaleerden hun immens hoge eikelgehalte. Hun constante gezaag leverde hun even later bovendien zelfs een tweede strafschop op. De bal werd tegen Kenneth getrapt, die gewoon wat zaken wilde beschermen en zo ongelukkig de bal tegen de hand kreeg. De scheids liet zich jammer leiden door het Boekelse gekneut en legde de bal op de stip. Dit keer werd er wel gescoord, alhoewel Arne er verdomd dicht bij zat. Boekel probeerde vervolgens alsnog met de 3 punten aan de haal te gaan en enkele minuten voor tijd zorgde een zondagsschot ervoor dat ze opnieuw op voorsprong kwamen. In de slotminuut wist opnieuw een zwabberbal zelfs nog voor een 4-6 eindstand te zorgen. Boekel op die manier met de punten aan de haal. Volgende week opnieuw een uitgelezen kans om van de laatste plaats af te zijn tegen collega-rode-lantaarn Geraardsbergen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Brecht, Tim J, Jan, Wim, Fritsjof, Kenneth, Ergys, Remie, Tim DV, Bert en Bram B
Doelpunten voor KVVVA: Remie, Ergys, Bert, Brecht
Geel KVVVA: Fritsjof, Tim DV