KVVVA - Boekel

Verslag

Zondagvoormiddag 1 maart 2009, Tenhoutte
Een hele week lang werd er psychologische oorlog gevoerd en werden mensen uitgenodigd op facebook om deze topper in het vooruitzicht op de tweede plaats (voor de tweede week op rij na Schendelbeke) bij te wonen. KVVVA was vastberaden om na het onverdiende verlies vorige week de puntjes op de i te zetten. Na enkele minuten in de partij was er al een dubieuze beslissing van de arbiter (naar goede eersteklassegewoonte gaan we opnieuw door met het verkeerd aflopen van verschillende fases op de arbiter te steken) toen hij de bal na duidelijk handsspel van een bezoeker in de zestien niet op de stip legde. KVVVA liet het echter niet aan hun hart komen en zette door, veel druk op de helft van de tegenstander (vooral vanop rechts via Jan die waarschijnlijk vroeg in zijn bed zat?!) leverde niet meteen vol uitgespeelde kansen op, doch wel veel respect van de tegenstander en massaal opgekomen rivaliserende supporters en fotografen. Jammer genoeg viel het openingsdoelpunt aan de andere kant. Een afvallende bal werd omgezet in een schot dat via de paal in de kruising verdween. We zouden hier kunnen spreken over een wereldgoal, maar aangezien er een zwaar vermoeden is dat de bezoeker in kwestie dit nog 100 keer mag proberen en het hoogst waarschijnlijk nooit dezelfde afloop zal kennen, zullen we het houden op een enorm gevleide pietgoal, 0-1 voor Boekel. KVVVA was absoluut niet van hun melk en bleven de eerste helft domineren. De mooiste kans, wat eigenlijk de gelijkmaker verdiende, was een driedubbele, maar zowel Tim, Kenneth als Remie kregen de bal niet voorbij de bezoekende doelman die bij zijn meeste acties meer geluk dan kunde aan de dag leek te leggen. Toch mocht Boekel de rust in met een voorsprong, maar eigenlijk stond er de ganse eerste helft maar één ploeg op het veld die wilde voetballen.
De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. KVVVA trok het spel naar zich toe en de oververdiende gelijkmaker kon echt niet uitblijven. Niels lepelde de bal goed tot bij Kenneth, die niet te lang twijfelde en er 1-1 van maakte. Boekel leek even het noorden kwijt en de duels werden iets bitsiger. Thomas kreeg het hard te verduren op zijn linkerflank en reageerde jammer genoeg op de verkeerde manier na enkele schoppen op zijn enkels. Oog om oog, tand om tand staat in de bijbel en omdat we denken dat Thomas een gelovige jongen is (????) trapte hij (een klein beetje) na. De arbiter had blijkbaar nog nooit het meest verkochte boek ter wereld gelezen en zag er geen graten in, de onverbiddelijke rode kaart was het gevolg (het moet ook gezegd zijnde dat het de tweede rode kaart van het seizoen was voor KVVVA en misschien niet heel toevallig van dezelfde kwakkelende leidsman). De arbiter vond het dan nog niet genoeg om den interessanten af te geven (onze vrienden van Schendelbeke zouden dit omschrijven als 'de groenen komen uithangen') en ook onze immer sympathieke afgevaardigde Jelle werd eventjes aan de orde geroepen. Maar ook met 10 man was KVVVA ruim de betere van Boekel. Kenneth leek dan ook op weg om matchwinnaar te worden toen hij alleen doorbrak, 2 bezoekers gingen er aanhangen, de arbiter gaf wel een fout maar in het kaarten geven gebaarde hij toch wel een beetje van krommen haas. Hij gaf een Boekelnaar geel, maar naar oordeel van de thuisaanhang mocht het wel 2 keer rood zijn geweest (of toch minstens 1 keer). De daaropvolgende vrije trap van Tim leverde niet veel op, maar even later was de kapitein van KVVVA wel bijna succesvol. Voor de tweede week op rij leek de 'Fox' een beslissende treffer te gaan maken, maar een mooie lobbal over een veel te ver uitgekomen keeper ging via de paal naast. KVVVA verdiende dus voor de tweede week op rij beter, maar kijkt met een 1 op 6 ietwat zuur terug op twee beslissende thuiswedstrijden die beiden tegen de gang van het spel in niet winnend werden afgesloten. De opdracht luidt dus simpel voor volgende week: winnen op het veld van leider Munkzwalm!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Brecht, Kris VN, Bart, Niels, Lowie, Tim, Bram, Jan, Kenneth, Remie, Thomas, Jonas en Kevin
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: Thomas

[terug naar overzicht verslagen]