Bevere - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 2 december 2012, A-terrein Bevere
Na twee weken stilliggen , mochten we terug het veld in tegen Bevere, zowaar eens een bijna-derby in onze reeks. De twaalf aanwezigen hadden er duidelijk zin in en de opstelling werd nog maar eens door elkaar gegooid. Bovendien waren onze groene truitjes in de kuis blijven hangen, waardoor Kenneth in laatste instantie nog voor redding had gezorgd door de blauwe reserve-truitjes mee te grissen. Alle elementen waren dus aanwezig om voor de ommekeer te zorgen.
En die ommekeer bleek er al snel te komen. Het onuitgegeven spitsenduo Ergys-Brecht wierp al snel zijn vruchten af. Ergys wist zich op rechts al snel door te zetten en trapte vanuit een moeilijke hoek voorbij de thuisdoelman. 1-0 na een kleine 10 minuten. Niet veel later wist Bram een actie te maken langs links, legde naar binnen naar Brecht, die een mannetje uitkapte en de bal van buiten de 16 mooi over de keeper krulde (zij het wat geholpen door het wegglijden). KVVVA bleef goed voetbal op de vlakke grasmat brengen. De derde goal werd aangebracht via een assist van Brecht van net voor de zestien opzij naar Ergys die vriendelijk bedankte en alleen op de doelman mooi afwerkte. Nog in de eerste helft lukten we ook nummer vier. Een schot van dichtbij van Brecht werd door een speler met de handen uit doel gehouden: een rode kaart en strafschop en Bevere verder met 10 man. Ergys zette de strafschop feilloos om. Ondanks het scorend geweld van KVVVA moet gezegd dat Bevere ook goed meevoetbalde, maar de organisatie bij KVVVA stond rotsvast, met Tim J en Thomas als betrouwbare centrale duo. Hierdoor moest Bevere te vaak voor een opportunistisch schot uit de tweede lijn kiezen. Toch konden ze voor de rust nog milderen via een mooie counter: 1-4 was de ruststand.
Na de rust ging KVVVA verder op de ingeslagen weg. Kenneth knalde als snel de 1-5 op het scoreboard en niet veel later kon Brecht zich doorzetten op links, alleen op de keeper en keihard in de korte hoek de 1-6 tegen de touwen prikken. Tim DV zat ook dichtbij een goaltje, met een mooie stifter vanop afstand, maar de goalie op leeftijd wist toch nog een mooi safe te produceren, waardoor de bal net naast ging. De zevende goal kwam er uiteindelijk toch via een kopbal van Kenneth op een mooie voorzet van Bram en ook nummer acht kwam van Kenneth die alleen op de keeper afkon na een lobbal van Brecht over de ganse Beverse verdediging. Bevere bleef echter ook met 10 de wil tonen om te voetballen en maakten dan ook gebruik van het verslappen van de aandacht achterin bij KVVVA om ook nog een tweede goaltje mee te pikken. De 2-9 eindstand werd uiteindelijk vastgelegd door Brecht die alleen voor doel de bal simpel naast de keeper kon binnenduwen. Een erg deugddoende overwinning dus die hopelijk het begin van een mooie terugronde inluidt. KVVVA had voor het begin van de advent duidelijk bezoek gekregen van de heilige Drievuldigheid, met drie man die drie keer wisten te scoren!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Kris, Thomas, Bruno, Jan, Tim J, Tim DV, Bram B, Ergys, Kenneth, Brecht en Wim
Doelpunten voor KVVVA: Ergys (3x), Brecht (3x), Kenneth (3x)
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]