KVVVA - Zandbergen

Verslag

Zondagvoormiddag 11 december 2011, Tenhoutte
Na 3 weken inactiviteit van de coach mocht hij zelf de honours weer waarnemen tegen het vrij onderaan geklasseerde Zandbergen. Na het horen van al die goede dingen de laatste weken onder een nieuw bewind met, jammer genoeg na een klein debacle vorige week, slechts een 6 op 9 werd ongeveer dezelfde basis gehouden. Brecht gaf zichzelf een zitje op de bank en Fritsjof mocht na 3 weken tactisch gedenk nog eens in de basis opdraven. Na een handvol minuten loonde die tactiek al. Kenneth vroeg de bal diep, Fritsjof wist hem goed het straatje in te sturen en met de linker kon Kenneth perfect afwerken in de rechteronderhoek, 1-0. Over die rechteronderhoek werd er net voor de aftrap al sterk gejesticuleerd! Toen de bezoekende doelman zijn gebied betreedde, knoopte hij Jorgacevic-gewijs een sjaal in de netten, nota bene een Anderlecht-exemplaar! Wim sprak tegen Kenneth net voor het eerste fluitsignaal al de gevleugelde woorden "da jodensjaalke zullen we daar wel ne keer uit die goal trappen" en dat was wat Kenneth bij de eerste treffer ook bijna deed. Wim kon dan natuurlijk niet achterblijven. Het kleinood werkte ook op deze Brugge-supporter zoals een rode lap op een wilde stier en toen nog binnen de eerste tien minuten Kenneth Wim op links lanceerde schoot kleine Koster de bal wel heel knap van bijna aan de zijlijn, over de keeper, in diezelfde rechterhoek! Zandbergen leek zo helemaal af te stevenen op een lastige zondagvoormiddag, maar toch kenden ze even een kleine opflakkering. Een stilstaande fase werd niet goed weggewerkt en ineens 2-1. Het was maar een kleine smet op de prestatie van KVVVA de eerste helft, en eigenlijk was het gewoon wachten op een derde doelpunt. Jan had die aan het hoofd, maar centimeters voor een open doel kreeg hij de bal nog over. De 3-1 was even later toch een feit toen Tim simpel kon binnenduwen op assist van Kenneth. KVVVA lukte ook nog de 4-1 voor rust toen een bal van Wim voorbij alles en iedereen leek te gaan, maar Fritsjof er aan de tweede paal toch nog iets van maakte en in de draai de ruststand kon binnentrappen.
De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Zandbergen werd ergens ondertussen herleid naar 9,5 man toen er blijkbaar eentje dringend weg moest en een ander nogal hinkend heen en weer over het veld tsjolde, maar KVVVA vergat het echter helemaal af te maken. Fritsjof en Jan kregen de beste kansen op een vijfde treffer, maar het was wachten op een rush van Arne C van op de eigen helft. Kris kon hem perfect in de loop spelen waarna Arne met zo een twintig meter voorsprong zijn actie richting doel kon beginnen, iets te simpel dacht hij en nadat hij even de bezoekende verdedigers op had gewacht om ze te kunnen uitkappen rondde hij toch secuur af, 5-1. Kenneth zorgde niet veel later met zijn 20ste van het seizoen voor de 6-1 na een mooie doorsteekpas van Jones en kort voor het einde deed Brecht ook nog zijn duit in het zakje na een mooi afgeronde ren, 7-1. Een mooie overwinning om de heenronde te besluiten en een mooie opsteker een week voordat we de ongeslagen leider Deftinge thuis mogen ontvangen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Tim J, Kris, Arne C, Jan, Tim DV, Wim, Fritsjof, Kenneth, Bram V, Bram Y, Bert en Brecht
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth (2x), Wim, Tim DV, Fritsjof, Arne C, Brecht
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]