Wit-Zwart B - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 4 december 2011, Bolstaand veld Aspelare
De laatste opdracht van het drieluik voor de trainer ad interim was op deze voormiddag de altijd moeilijke verplaatsing naar Wit-Zwart B, een ploeg die we nog kennen van toen ze onder de naam Schendelbeke speelden. Na een 6 op 6 was het na enkele laattijdige afzeggingen een beetje puzzelen en schuiven aan het type-elftal en het werd ook snel duidelijk dat dit niet voor iedereen even gemakkelijk was. De wedstrijd ging goed op en neer al waren de iets betere kansen voor de thuisploeg. Arne V stond echter redelijk secuur te keepen en wanneer hij al eens gepasseerd leek sprong Jan (letterlijk) bij op de lijn. Eén kans werd echter toch, geheel in de geest van de match en op ware carambollestijl, in doel gewerkt. Al moet gezegd zijnde dat de Wit-Zwarte-aanvallers iets te gemakkelijk de bal voor doel mochten brengen. KVVVA probeerde via een harde pegel van Kenneth ook te dreigen, maar de thuisdoelman wist niet echt van wijken. Veel andere uitgespeelde kansen kende KVVVA niet omdat de laatste pas dikwijls geen goede richting kende of niet juist uitkwam. Rusten dus bij een op dat moment redelijk verdiende 1-0.
De tweede helft begon aanvankelijk zoals de eerste was geëindigd. Een thuisaanvaller kwam alleen voor Arne V die gevat tussenkwam en de bal net kon beroeren, via dezelfde aanvaller ging de bal maar nipt naast. Maar ineens leek dan toch de kentering te komen. KVVVA ging een pak beter voetballen en drukte Wit-Zwart terug op de eigen helft. Dat leverde uiteindelijk ook de verdiende gelijkmaker op. Een vrije trap van Remie leek goed te worden weggetikt door de keeper, maar Kenneth kon uit een hele scherpe hoek toch besluiten, 1-1 en KVVVA verdiend opnieuw langszij. De wedstrijd leek dan zelfs helemaal te kantelen, maar op een zeldzame tegenstoot hielp de scheidsrechter de thuisploeg een handje. Een thuisspeler nam op het middenveld de bal leep mee met de hand. Zowat iedereen had het gezien, behalve jammer genoeg de man die er moest over oordelen! Het moet wel gezegd zijnde dat de bal nog simpel had kunnen worden weggetrapt, maar door een kleine aarzeling achterin wegens met twee naar de bal te gaan wist een Wit-Zwarter van de situatie te profiteren en sneller te reageren, deksel-op-de-neus-gewijs 2-1. Er werd vervolgens nog een waar slotoffensief ingezet met heel veel aanvallende kracht in het elftal en dat loonde nog bijna ook. Tim J trapte de bal van net buiten de zestien mooi over de keeper, maar de deklat, door sommigen na de wedstrijd omschreven als "weggezakt" en "onreglementair", bracht redding voor de thuisploeg die op die manier toch redelijk gevleid de drie punten mochten thuis houden. Zo werd meteen een sterke reeks van vijf opeenvolgende overwinningen abrupt tot einde gebracht. Volgende week hopelijk meer geluk in de laatste wedstrijd van de heenronde met als tegenstander Zandbergen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Tim J, Niels, Arne C, Wim, Jan, Bram B, Remie, Kenneth, Bram Y, Bram V, Bert, Jeremy en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth
Geel KVVVA: Remie, Arne C
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]