Terjoden-Welle - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 6 november 2011, Thontlaan Denderleeuw
Een pak afzeggingen zorgde opnieuw voor een onuitgegeven elftal voor deze verre verplaatsing naar Terjoden-Welle. Even zoeken naar de terreinen van de thuisploeg, maar daar aangekomen waren we meteen onder de indruk. Niet meteen van het eerste terrein waar een cruciaal item ontbrak om te voetballen (nl. goalen) of het plakkaatje “geen voetbalzakken in de kantine”, maar wel van de indringende geur die boven deze sportaccommodatie hing. Gokken op iets uitwerpselachtig, vis of zelfs Friskies waren niet correct, wel waren we in de buurt van het vilbeluik neergestreken, we zaten in hartje Rendac-land! Respect voor diegene die hier wekelijks in moeten trainen en spelen.
De match dan, die mochten we starten met gelijke wapens, elk hadden we één zwarte medemens in ons team (bij hun wel al wat imposanter dan bij ons), dus dat mocht geen excuus zijn. Echter nog niet goed bekomen van de aroma’s van slachtafval dienden we na enkele minuten al op te zien tegen een achterstand. Arne V kon een vrije trap nog net van onder de lat wegtikken, maar een thuisspeler was er als eerste bij voor de bal toch in het doel te deponeren en zo veel te snel 1-0. KVVVA had het in die openingsfase redelijk moeilijk en het was zoeken naar een eerste kansje, maar toen Remie kon aanleggen uit een scherpe hoek wist de keeper de bal niet goed te keren en Fritsjof er deze keer als de kippen bij, hoog in het dak van het doel en 1-1. Op dat moment begon het evenwicht zich licht te herstellen, maar net dan viel Brecht uit na een ferme trap op zijn linkerenkel. KVVVA dreigde wel nog even met een kopbal van Fritsjof na een goede corner van Wim, maar de bal zoefde voorlangs. Terjoden-Welle zette daar een pak meer dreiging tegenover met een kapitein die centraal op het middenveld goed heerste en verdeelde en twee snelle spitsen. Arne V kwam enkele keren gevat tussen op een diepe bal, maar toen Kris (letterlijk) een klein slippertje maakte waren ze toch weg. Tim J probeerde nog aan de noodrem te trekken maar kwam ook te laat. Een afleggertje (volgens sommigen toch buitenspel) later stond Terjoden-Welle opnieuw voor, 2-1. Waarna KVVVA zich toch een beetje richting rust sleepte.
Net na de rust opnieuw hetzelfde spelbeeld en dat zorgde al snel voor een mooi uitgespeelde 3-1. De vrees voor een nieuwe uitnederlaag sloop in de rangen, maar toen Bert even later mooi een terechte penalty uitlokte kon Remie met zijn eerste van het seizoen toch de aansluitingstreffer maken, alhoewel de doelman er wel verdacht dicht bij zat werd het zo toch 3-2. KVVVA leek er ineens weer in te geloven, en verschillende standaardsituaties die steeds vertrokken van de voet van Wim zorgden voor het nodige gevaar. Een harde Ronaldo-gewijze-vrije trap werd nog in hoekschop gepareerd door de doelman, maar even later moest die zich wel omdraaien toen, opnieuw na een vrije trap van Wim, Remie staalhard kon inkoppen aan de tweede paal. En dan nog was de Remie-show niet gedaan, want het beste moest nog komen. Bij een rush op de helft van de tegenstanders had hij totaal geen oog voor wel 3 KVVVA-ers die een spurtje trokken van zo wat 50 meter. Tussen 2 verdedigers rook Remie gewoon het doel en met een droge knal stond KVVVA ineens 3-4 voor. Een loepzuivere hattrick voor de Remienator! Vanaf dan was het nog even bibberen tot het laatste fluitsignaal. Maar na dat mocht er met trots op de borstkas worden geklopt na een schitterende collectieve prestatie die de eerste driepunter van het seizoen op verplaatsing betekende. Hopelijk mag deze 7 op 9 het begin zijn van een mooie reeks!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Tim J, Kris, Arne C, Brecht, Bert, Bram B, Wim, Fritsjof, Remie, Niels en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Fritsjof, Remie (3x)
Geel KVVVA: Remie
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]