KVVVA - Terjoden-Welle

Verslag

Zondagvoormiddag 18 maart 2012, Tenhoutte
Een voor velen redelijk zware Kahoele-fuif lag aan de vooravond van deze toch wel lastige wedstrijd tegen de kampioen in deze reeks van vorig seizoen. De heenwedstrijd in gedachten, waar we eerlijk gezegd toch een beetje op een diefje de 3 punten konden meegraaien, wisten we dat dit geen simpele zondagsochtendwandeling ging worden. De coach koos resoluut voor de basisploeg die een week eerder Erembodegem het eerste half uur alle hoekjes van het veld liet zien, en dat bleek, zeker in het begin van de match, te werken. KVVVA voetbalde goed mee tegen een tegenstander die in tegenstelling tot veel andere ploegen in de reeks wel steeds de voetballende oplossing zocht. Na tien minuten leverde dat een schitterende kans op. Remie zette zich op volledig eigen wijze door op links en legde mooi achteruit. Brecht had zo voor de tweede week op rij een gemakkelijk-voetballende 1-0 aan de voet, maar met zijn rechter duwde hij de bal naast. Halverwege de eerste helft glipte dan de razendsnelle bezoekende nummer 7 door de buitenspelval. Genadeloos strafte hij de (voor zijn normen) te trage thuisdefensie af en pardoes 0-1. Een kwartiertje later ongeveer dezelfde situatie. Dezelfde bezoeker in de hoofdrol die alleen op de keeper kon afstormen. Arne V wist in eerste instantie de boel te redden, maar een beetje gelukkig kreeg diezelfde verdomd snelle nummer 7 de bal weer recht in de voeten waarna hij de 0-2 op het bord wist te zetten.
Na de rust veel goede wil bij KVVVA. De heenmatch in gedachten was de hoop op een positieve terugkeer nog relatief hoog, maar toen een centraal gegeven vrije trap een beetje ongelukkig door Arne V zijn handen glipte stond het ineens 0-3. Halverwege de tweede helft leverde een zondagswandeling van een Terjoden-Wellenaar (of hoe noem je die mannen?) de 0-4 op. De kelk diende helemaal geledigd te worden toen een bezoeker met een superzondagse tipscheut Arne V opnieuw verraste en zo forfaitcijfers op het bord wist te zetten. De Jé had op dat moment reeds de quote van de dag weten te noteren toen hij opmerkte dat hoogst waarschijnlijk de enorm frisse lucht, in tegenstelling tot hun eigen thuissituatie, de bezoekers had weten te inspireren. De opmerkelijk talrijk opgekomen thuisaanhang had zich ondertussen ook eens weten te melden. Het gezag van de, eerlijk gezegd goed leidende, scheids werd op een bepaald moment even overfloten waardoor er wat verwarring heerste op het veld. Oude glorie JVL (om hem niet bij naam te noemen) verklaarde na de wedstrijd schuldig. Veel ging dit echter aan de zwakke prestatie van KVVVA niet veranderd hebben. In de allerlaatste slotseconde wist Remie met een verrassende vrije trap wel nog de bezoekende doelman te doen twijfelen waarna Fritsjof de eerredder nog kon binnen tikken, maar dit was maar een pleister op een famueze open wonde. Einduitslag zo 1-5, een lesje in hoe je voetbal simpel houdt door de bal het werk te laten doen. Iets wat normaal het handelsmerk is van KVVVA, maar waarin het nu een koekje van eigen deeg kreeg. Het wordt uitkijken naar de laatste 5 wedstrijden tegen ploegen die allemaal onder ons zijn geklasseerd. Hopelijk kunnen we daar wel de driepunters pakken!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Kris, Tim J, Brecht, Arne C, Fritsjof, Tim DV, Kenneth, Bram B, Remie, Bram Y, Jan en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Fritsjof
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]