KVVVA - Ophasselt

Verslag

Zondagvoormiddag 13 november 2011, een mistig Tenhoutte
Dat de plaatsjes duur worden bij de jonge reserven bleek al voor de wedstrijd. Kris, vorige week nog kapitein van een elftal dat een knappe collectieve prestatie neerzette op Terjoden-Welle, kreeg na een slippertje in dezelfde match al een weekje later de rekening gepresenteerd met een rode beurt. Ook Arne C kreeg hetzelfde lot beschoren en door een kwetsure bij de coach zelf was het een beetje puzzelen in de verdediging. KVVVA begon nochtans goed aan de match, alhoewel de bezoekers al snel een penalty claimden, maar de scheidsrechter stond goed opgesteld en zag duidelijk dat er geen contact was tussen Tim J en de aanvaller. Het meeste balbezit was ondertussen voor de thuisploeg en Kenneth en Wim staken de neus aan het venster, maar de openingstreffer bleef uit. De meest besproken fase van de eerste helft kwam er toen toen Tim DV Fritsjof verrassend kon bedienen. Op onorthodoxe wijze werd de bal over de doellijn gewerkt, maar de scheidsrechter zag er een fout in. Nochtans was Fritsjof gewoon sneller op de bal en bleek de keeper gewoon te laat nadat hij de nodige comedia della arte opvoerde en de scheidsrechter zo wist te misleiden. Weinig protest bij Fritsjof doordat er prompt na de fase een geel kartonnetje onder de neus werd geduwd, maar eigenlijk was dit de verdiende openingstreffer. Zo bleef het wel 0-0, ook toen Bram B even later een zee van ruimte kreeg om aan te leggen, maar hij wou het te mooi doen en plaatste de bal over en naast het doel. Ophasselt leek net voor de rust nog even weerstand te bieden en kwam iets beter in het spel, maar dan al kon de neutrale supporter zien dat het fysieke aspect deze match ging beheersen. Toch rusten bij 0-0.
Het nodige sloopwerk uit de eerste helft bleek al snel zijn vruchten af te werpen in de tweede periode. Toch was het nog een tiental minuten wachten voor KVVVA de netten kon doen trillen, maar vanaf dan was het puur genieten met een pak doelpunten. Een kleine bloemlezing! 1-0 na een botsende harde trap in de korte hoek van Tim DV. 2-0 via een intikkertje voor Bram V na een mooi nummertje heel-de-verdediging-oprollen van Kenneth. 3-0 na een kopslag tussen twee verdedigers van Kenneth op assist van Bram B over rechts. 4-0 na een droge knal van ver in de bovenhoek van Wim, voor dit doelpunt mogen we zelfs nog eens Wim zijn eigen woord "weergaloos" uit de kast halen. 5-0 na een mooi afgewerkte actie door de zwarte parel, die aan een handvol minuten genoeg had om zijn kwaliteiten te etaleren. En tot slot 6-0 na opnieuw een kopbal van Kenneth, dit keer na een voorzet over links van Bram Y. Tussendoor had Tsjoene eigenlijk ook eens mogen scoren, maar een beetje onbesuist knalde hij over. Op het einde van de wedstrijd deed ook Arne V nog zijn duit in het zakje door de nul te houden na een goede reflex en met dank aan de deklat. Op die manier dus de derde overwinning op rij voor KVVVA. Hopelijk kunnen we volgende week de lijn doortrekken in de lastige uitwedstrijd tegen het onbekende Denderhoutem.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Kevin, Tim J, Jan, Tim DV, Wim, Bram B, Kenneth, Remie, Fritsjof, Bram V, Bram Y, Bert en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Tim DV, Bram V, Kenneth (2x), Wim, Jeremy
Geel KVVVA: Fritsjof, Kevin, Jan, Bram V, Bert