KVVVA - Munkzwalm

Verslag

Zondagvoormiddag 6 januari 2013, Tenhoutte
Op een zwaar veld mochten we leider Munkzwalm bekampen in deze uitgestelde wedstrijd. Al snel bleek dat Munkzwalm met de intentie was gekomen om ook hier de driepunter mee te graaien. Een secuur spelende Munkzwalmse nummer 8 strooide met de passen op het middenveld en die gingen dikwijls naar de boomlange spits die naast zijn gestalte ook zijn snelheid mee had. Na een goeie tien minuten was het dan ook prijs, 0-1. KVVVA kreeg de motor niet direct aan de praat en nog voor halfweg eerste helft was het 0-2. Het signaal voor Munkzwalm om een beetje naar achter te leunen en de bal goed in de ploeg te houden. KVVVA wist toch één keer fameus te dreigen, maar de bal werd op de lijn alsnog weggewerkt en met een beetje geluk in de handen van de bezoekende keeper getrapt. Nog in de eerste helft werd een hoekschop door de bezoekers in twee tijden aan de tweede paal binnen gewerkt, 0-3. Meteen ook de ruststand, maar die had evengoed 2-3 of 1-5 kunnen zijn. Voor de schaars opgekomen supporters was het alleszins een wedstrijd met veel kansen, ook op een niet altijd gemakkelijk bespeelbaar terrein.
Na de rust ging hetzelfde verhaal verder. Na luttele seconden een eerste kans voor Munkzwalm. Een bezoeker kwam met een beetje geluk aan de tweede paal aan de bal en die werkte beheerst af. Het sein voor KVVVA om het over een andere boeg te gooien. Brecht werd in de spits gegooid en dat leverde ook al snel een doelpunt op, een mooie solo en 1-4. Alhoewel KVVVA achteraan man op man speelde hield het toch goed stand en als Munkzwalm toch eens in de buurt van het doel kwam stond Arne goed te keepen. KVVVA kreeg ook nog enkele goede kansen en verdiende eigenlijk een tweede treffer, maar telkens stond ‘Sneeuwwitje’ goed te keepen of ging de bal net naast. In de absolute slotfase dan toch nog enkele doelpunten. Een foutje achterin zorgde ervoor dat een Munkzwalmer alleen op Arne af kon en zo de 1-5 maken. De mooiste van de voormiddag moest dan echter nog komen. In de slotminuten werd een trap van buiten de zestien met een ware banaancurve over Arne binnengekruld, waarna Brecht er ook nog eentje tegen de netten wist te trappen na een prachtige doorsteekbal van Wim. Uiteindelijk dus 2-6 tegen een zeer sterke tegenstander, na de laatste overwinningen niet echt een opsteker, maar aan de tweede helft mogen we ons toch optrekken met het oog op de volgende weken.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Kris, Brecht, Bruno, Wim, Bram Y, Jan, Kenneth, Tim, Remie, Ergys en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA: Brecht (2x)
Geel KVVVA: Ergys (alhoewel ze hem beter een lintje hadden opgespeld voor een zeer terechte opmerking)