KVVVA - Moerbeke

Verslag

Zondagvoormiddag 22 januari 2012, Tenhoutte
De barre weersomstandigheden van de laatste weken hadden het terrein op Tenhoutte herschapen in (een toch minimum voor één helft) drassig gebied. Examens en blessures zorgden opnieuw voor een onuitgegeven elftal waarbij er in elke linie diende geschoven te worden door de coach, die zelf gehavend enkel zijn trainersfunctie kon uitvoeren van aan de zijlijn. Veel goeds beloofde dat dus allemaal niet tegen de nummer 2 in de stand die al voor de match een feestje leek te bouwen in de kleedkamer, want de beats galmden tot over het strijdtoneel. Moerbeke kende de beste start, na een goede tien minuten werd één van hun centrale middenvelders iets te veel vrijheid gegund en met een (zondags)schot kon die Arne V in doel verrassen, 0-1. Heel erg aangeslagen leek KVVVA, voor de gelegenheid in het blauw, niet. Kenneth testte al gauw eens de alertheid van de bezoekende doelman, maar via diens vuisten en de lat verdween de bal in hoekschop. Even later een bitsig opstootje. Iedereen dacht dat de bal zou worden buiten getrapt voor een KVVVA-speler op de grond, maar Tim DV besloot toch zijn weg richting doel verder te zetten, waarna hij schandelijk werd neergemaaid door een bezoeker. De gemoederen raakten even verhit, maar het was wel het signaal voor KVVVA om deze wedstrijd niet zo maar verloren te laten gaan. Niet veel later werd de bal dan ook achteraan onderschept en via een drietal stationnetjes kwam Kenneth schuin voor doel. Een ver uitgekomen keeper zorgde ervoor dat Kenneth het van ver probeerde. De bal leek voorlangs te gaan, maar Bram Y dook ineens goed op aan de tweede paal en kon zo de gelijkmaker binnentikken. KVVVA bleef goed doorgaan op zijn elan en na een warrige fase was Kenneth net iets sneller dan Bert om de 2-1 tegen de netten te trappen. KVVVA was op dat moment duidelijk de betere ploeg. Kenneth had even later ook de 3-1 kunnen en misschien wel moeten maken, maar hij kopte een dot van een kans net naast na een schitterende voorzet van Bram Y. Even later deed een listige verre vrije trap van Wim, door de wind gedragen, de Moerbeekse keeper even twijfelen, Kenneth ging goed het duel aan met de doelman waarna de bal doorbotste en Fritsjof simpel de 3-1 kon binnenkoppen. Meteen ook de ruststand.
KVVVA kwam de tweede helft met vertrouwen uit de kleedkamer, maar na een vijftal minuten kwam het redelijk goed weg toen een doorgebroken Moerbekenaar alleen voor Arne V kwam maar het leer over wist te trappen. Aan de overkant kreeg Remie de beste kans, maar die ging maar nipt naast. Moerbeke kwam dan meer en meer opzetten, maar het gelegenheids-centrale-verdedigingsduo Bram B en Kris hield opvallend goed stand. Als Moerbeke er dan al eens helemaal door kwam was Arne V er in doel om de meubelen te redden, met als mooiste save een weggetikte bal die wel heel mooi naar de kruising ging. Zeven minuten voor tijd lukten de bezoekers alsnog de aansluitingstreffer, alhoewel er een fameus buitenspelluchtje aan was. Nog even rustig controleren was dan de opdracht en die werd met succes volbracht. Een mooie overwinning dus tegen de tweede in de stand en dit een week na het debacle tegen Sparta Geraardsbergen. Hopelijk mogen we deze goede prestatie de volgende weken herhalen tegen opnieuw enkele sterke tegenstanders!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Bram B, Kris, Arne C, Fritsjof, Tim DV, Wim, Kenneth, Bram Y, Bert, Remie en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Bram Y, Kenneth, Fritsjof
Geel KVVVA: Bram B