KVVVA - Sparta Geraardsbergen

Verslag

Zondagvoormiddag 18 september 2011, herfstzonnetje op Tenhoutte
Na de overwinning van vorige week en de verrassende comeback van The Fox,  kwamen we vol optimisme aan de aftrap tegen de oude bekenden van Sparta Giesbergen. We waren met 15 en wetende dat er 1 grote afwezige was, namelijk onze topschutter van speeldag 1. Wel stond Tim J voor het eerst in zijn prille carrière aan de aftrap, na zijn goede invalbeurt van vorige week. Het, zoals in de goede oude tijden, talrijk opgekomen publiek zagen KVVVA de wedstrijd vlug in handen nemen. Na enig druk zetten kwam er een duel tussen een verdediger en Bram Y waarbij hij zich bezeerde aan de knie. Hierdoor maakte opnieuw Wim zijn opwachting op de rechtsbuiten. De eerste echte kans was er één voor Kenneth die op voorzet van Wim overkopte. Even later zette Brecht zich goed door en besloot oog in oog met de keeper hoog over. Toch was het Geraardsbergen die voor de openingstreffer zorgde. Jan maakte een lichte fout voor de zestien en de nummer 9 krulde de vrije trap enig mooi in de kruising. Even een koude douche voor ons.
Na een poging van Remie kwamen we opnieuw opzetten. Op een counter kwam Kenneth op snelheid en kon hij Wim bedienen met een kruispas, Wim bleef koelbloedig en trakteerde zichzelf op een verjaardagsdoelpunt! 1- 1 en de match kon opnieuw beginnen. Toen kwamen er 5 dolle minuten. Wim en Kenneth ontpopten zich tot een olijk duo. Wim verstuurde een afgemeten voorzet en Kenneth kopte die overhoeks binnen. De 2-1 stond amper op het bord of na heel snel balverlies kwam Wim opnieuw in voorzet-stelling! Opnieuw een afgemeten voorzet en Kenneth trapte hem hard binnen. 3-1 en je zou verwachten dat het gedaan was, maar op de koop toe verstuurde Wim een 3de millimeterpas en Kenneth frommelde hem er terug in. Een loepzuivere hattrick en hiermee komt hij in het rijtje van Wilmots, Sonck, Verheyen en Frutos, die dit ook ooit binnen de 5 minuten deden. 4-1 was de ruststand.
Na de gebruikelijke appelsientjes pakten we het voorzichtiger aan. Op het middenveld had Tim DV zijn oude, vertrouwde positie ingenomen. Al snel leken we de voorsprong nog te kunnen uitdiepen met ferme kansen voor Remie en Jan die helaas voor de keeper niet konden afwerken. Het spel bleef op en neer gaan en bij een voorzet van Geraardsbergen besloot een aanvaller de bal in doel (al dan niet in buitenspel), 4-2 en nog steeds alles onder controle. De scheidsrechter toonde Jan genade want plots had hij zijn rechterhand niet meer onder controle en maakte opzichtig hands. Jan ontsnapte hier aan zijn 2de gele kaart en kon de scheidsrechter vermaken met de smoes dat hij toch van het veld moest voor een wissel. De verdediging had tot nog toe amper iets weggegeven en stond sterk georganiseerd te voetballen! Toen een Giesbergse spits door onze verdediging wou wandelen, zette Remie een Usain Boltsgewijze sprint in om de aanvaller een halt toe te dienen. De terug ingevallen Bram Y slingerde ook een gemeten voorzet op het hoofd van Kenneth en die kopte hem er hard in! 5-2 en boeken toe zou je denken, maar nog was het niet gedaan. Bij een vrije trap van de tegenstander week de bal via Tim DV zijn hoofd in doel, 5-3. Het tempo zakte naarmate de minuten wegtikten, maar in de slotminuut kwam er nog een prima combinatie tussen de gebroers De Vos tot stand en Brecht kon overhoeks in doel besluiten. 6-3 was ook de eindstand en er sneuvelden terug enkele bakken bier en een stuk of 10 Almdudlers. Volgende week trekken we naar het verre Moerbeke en hopen de positieve lijn door te trekken!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Wim, Kris, Brecht, Arne C, Niels, Jan, Kenneth, Bram Y, Jeremy, Tim J, Tim DV, Kevin, Remie, Bert
Doelpunten voor KVVVA: Wim, Kenneth (4x), Brecht
Geel KVVVA: Jan
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]