Erembodegem - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 11 maart 2012, terrein Erembodegem
De verste verplaatsing van het seizoen werd gemaakt met 13 spelers, jammer genoeg was Remie zijn paspoort vergeten en wilden we geen risico nemen waardoor we slechts met zijn twaalven konden spelen. Het was vanzelfsprekend iets te ver voor Remie voor er nog achter te rijden, want de trip naar de verre suburbs van Aalst was toch een goeie drie kwartier rijden. De afstand zorgde er ook voor dat er geen supporters mee waren afgezakt, wat eigenlijk toch wel jammer was, want het eerste half uur van de wedstrijd bracht KVVVA één van zijn betere voetballende momenten van het seizoen. Nog geen vijf minuten was de match ver toen na een handvol stationnetjes Brecht in schietpositie werd gebracht. Van net buiten de zestien schoof Brecht de bal proper in het hoekje en dus snel 0-1. Die vroege voorsprong maakte het voetballen direct wat gemakkelijker, maar toch was het even schrikken toen de bal op de stip ging nadat Tim J een thuisspeler haakte. Arne V was echter van voor de match van plan om voor de tweede week op rij de nul te houden en hij wist de penalty dan ook te keren, ook de rebound zorgde niet voor een gelijkmaker. Behalve dat enige feit was het al KVVVA wat verder de klok sloeg. Na een warrige fase die al eerder bestraft mocht zijn met een penalty, ging de bal uiteindelijk toch op de stip. Kenneth zette feilloos om, 0-2. Niet veel later een doeltrap van Tim J, verlengt met de kop door Bert tot bij Kenneth die Bram B alleen voor de keeper zette. Het perfecte voorbeeld van een verticale aanval die dan ook nog rustig door Bram B voorbij de keeper werd gewerkt. Tussendoor solliciteerde Brecht ook nog nadrukkelijk naar een tweede treffer, maar jammer genoeg was zijn mooie schot iets te hoog gemikt en via de lat ging de bal over. KVVVA wist wel nog voor de dertigste minuut de forfaitcijfers op het bord te zetten. Bert werd enig mooi door Tim DV moederziel alleen voor de keeper gezet waarna hij niet meer kon missen. Eindelijk de eerste van het seizoen voor Bert en zo 0-4. De vijfde treffer kwam er na een perfecte voorzet van op rechts door Bram B. Kenneth moest er enkel maar zijn voet tegen zetten en op die manier de forfait-rustcijfers.
Na de rust ging de riem er een beetje af. KVVVA kon rustig uittikken na een eerste helft met een moordend tempo. Erembodegem stak wel nog sporadisch eens de neus aan het venster maar tot scoren kwamen ze niet. Aan de overkant hield een goed keepende thuisdoelman de tweede helft de netten wel proper waardoor de ruststand meteen ook de eindstand werd. Volgende week een lastige thuiswedstrijd tegen Terjoden-Welle, hopelijk kan die ook winnend afgesloten worden zodat we dit seizoen nog aansluiting kunnen krijgen bij de top-5!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Tim J, Kris, Jeroen, Arne C, Brecht, Tim DV, Fritsjof, Bert, Kenneth, Bram B en Bram V
Doelpunten voor KVVVA: Brecht, Kenneth (2x), Bram B, Bert
Geel KVVVA: Tim J